bitki-koruma-urunleri ali ekber

CUMOX 500SC

CUMOX 500 SC

CUMOX 500 SC
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre

Domates

(Sera)

Kurşuni küf

(Botrytis cinerea)

75 ml/100 L su

3 gün

Biber

(Sera)

Kurşuni küf

(Botrytis cinerea)

75 ml/100 L su

3 gün

Patlıcan

(Sera)

Kurşuni küf

(Botrytis cinerea)

75 ml/100 L su

3 gün

Hıyar

(Sera)

Sebzelerde beyaz çürüklük

(Sclerotinia sclerotiorum)

75 ml/100 L su

3 gün

Kornişon

(Sera)

Sebzelerde beyaz çürüklük

(Sclerotinia sclerotiorum)

75 ml/100 L su

3 gün

Marul

(Tarla)

Sebzelerde beyaz çürüklük

(Sclerotinia sclerotiorum)

100 ml/da

3 gün

Soğan,

Sarımsak

Soğan-Sarımsak pas hastalığı

(Puccinia porri)

100 ml/da

7 gün

Çilek

Kurşuni küf

(Botrytis cinerea)

100 ml/da

3 gün

Külleme

(Sphaerotheca macularis f.sp. fragariae)

Elma

Elma karalekesi

(Venturia inaequalis)

60 ml/100 L su

14 gün

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. İlaçlama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken hazırlanan karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız.

 

KALİBRASYON:

Uygulama öncesinde ilaçlama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

 

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ:

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Domates (Sera) kurşuni küf: Uygulamaya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme devresinde iken başlanmalıdır. Uygulamalara 10 gün arayla hastalığın seyrine göre devam edilir. Uygulama iyi bir kaplama sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Domates ürününde bir (maksimum iki) uygulama yapılması önerilir.

 

Biber (Sera) ve Patlıcan (Sera) kurşuni küf: Uygulamaya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Uygulamalar 10 gün arayla yapılmalıdır. Uygulama iyi bir kaplama sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Biber ve Patlıcan ürünlerinde bir (maksimum iki) uygulama yapılması önerilir.

 

Hıyar (Sera) ve Kornişon (Sera) beyaz çürüklük: Bulaşık olduğu bilinen alanda toprak uygulaması dikimden önce, yeşil aksam uygulaması ise fidelerin şaşırtılmasından sonra başlanılmalıdır. Hıyar ve Kornişon ürünlerinde bir (maksimum iki) uygulama yapılması önerilir.

 

Marul (Tarla) beyaz çürüklük: Bulaşık olduğu bilinen alanda toprak uygulaması dikimden önce, yeşil aksam uygulaması ise fidelerin şaşırtılmasından sonra başlanılmalıdır.

 

Soğan, Sarımsak pas hastalığı: Uygulama yeşil aksam uygulaması şeklinde yapılır. Yapraklarda pas püstülleri görülür görülmez uygulamaya başlanmalı ve hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ürünün etki süresi dikkate alınarak 10 gün arayla uygulamaya devam edilmelidir. Aynı sezon içerisinde maksimum iki uygulama önerilmektedir.

 

Çilekte kurşuni küf: Birinci uygulama ilk çiçeklerin ’unun açtığı dönemde yapılır. İkinci uygulama çiçeklerin %50’sinin açtığı dönemde yapılır. Üçüncü uygulama ilk yeşil meyvelerin görüldüğü dönemde yapılır.

 

Çilekte külleme: Birinci uygulama ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılır. İkinci uygulama kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak enfeksiyon koşulları sona erinceye kadar uygulamalara devam edilir. Uygulama programlarında son uygulama ile hasat arasındaki süreye dikkat edilmelidir. Çilek bitkisinde iki (maksimum üç) uygulama yapılması önerilir.

 

Elma karalekesi: Birinci uygulama çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce) yapılır. İkinci uygulama pembe çiçek tomurcuğu devresinde (çiçekler kısa sapları ile ayrı ayrı görülünce) yapılır. Üçüncü uygulama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce yapılır. Dördüncü ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10 gün arayla yapılmalıdır.

 

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

CUMOX 500 SC adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup D1:9 / C2:7 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için CUMOX 500 SC‘nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup D1:9 / C2:7 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Alüminyum içeren bitki koruma ürünleri ile karıştırılmaz. Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırarak kullanılması tavsiye edilmez. Karışıma gerek duyulursa ön karışım testi yapılmalıdır.

HARİTAYI AÇ