bitki-koruma-urunleri ali ekber

ENDROAD 687,5SC

ENDROAD 687,5 SC

ENDROAD 687,5 SC
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre

Hıyar (Sera)

Kabakgillerde mildiyö

(Pseudoperonospora cubensis)

150 ml/100 L su

1 gün

Kornişon (Sera)

Kabakgillerde mildiyö

(Pseudoperonospora cubensis)

150 ml/100 L su

1 gün

Kavun

Kabakgillerde mildiyö

(Pseudoperonospora cubensis)

200 ml/da

3 gün

Patates

Patates mildiyösü

(Phytophthora infestans)

200 ml/da

7 gün

Marul

Marul mildiyösü

(Bremia lactucae)

200 ml/da

7 gün

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. İlaçlama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken hazırlanan karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız.

 

KALİBRASYON:

Uygulama öncesinde ilaçlama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

 

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ:

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Hıyar (Sera) ve Kornişon (Sera) kabakgillerde mildiyö: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve bitki koruma ürününün etki süresine bağlı olarak uygulamaya devam edilir. Günlük sıcaklık ortalamasının 27 °C’nin üstünde ve orantılı neminde %50’nin altında olduğu zamanlarda uygulamaya ara verilir.

 

Kavun kabakgillerde mildiyö: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve bitki koruma ürününün etki süresine bağlı olarak uygulamaya devam edilir. Günlük sıcaklık ortalamasının 27 °C’nin üstünde ve orantılı neminde %50’nin altında olduğu zamanlarda uygulamaya ara verilir.

 

Patateste mildiyö: Mildiyönün her yıl görüldüğü ve büyük zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16 °C veya en düşük sıcaklığın 10 °C’yi bulması ile uygulamaya başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise uygulamaya başlamak için çevrede ya da tarlada ilk hastalık belirtilerinin görülmesi beklenmelidir.

 

Marulda mildiyö: Fideliklerde hastalık görülmeden koruyucu bir uygulama yapılmalıdır. Mildiyö görülürse hasta kısımlar toplanıp yok edildikten sonra birer hafta aralarla fidelerin tarlaya şaşırtılmasına kadar uygulamalar sürdürülmelidir. Tarla devresinde hastalığın çevrede görülmesi ile uygulamaya başlanır. Birer hafta aralarla hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilmelidir. Fidelikte uygulama, sulama yapıldıktan ve yapraklar kuruduktan sonra yapılmalıdır.

 

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

ENDROAD 687,5 SC adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup F4:28 / B5:43 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için ENDROAD 687,5 SC’nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup F4:28 / B5:43 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Diğer ürünlerle karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez. Bir karışıma gerek duyulursa ön karışım testi yapılmalıdır.

HARİTAYI AÇ