bitki-koruma-urunleri ali ekber

FIERO 77WP

FIERO 77 WP

Islanabilir Toz (WP)

%50 Metalik bakır’a eşdeğer Bakır hidroksit

FIERO 77 WP

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu ve Dönemi

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre

Turunçgiller

Kahverengi leke

(Alternaria alternata f.sp. citri)

300 g/100 L su

 7 gün

Bağ *

Mildiyö (Plasmopara viticola)

250 g/100 L su

7 gün

Şeftali

Şeftali yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans)

350 g/100 L su

14 gün

Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen

(Wilsonomyces carpophylus)

Kayısı

Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen

(Wilsonomyces carpophylus)

500 ml/100 L su

(Dormant dönem)

250 ml/100 L su

(Normal dönem

7 gün

Zeytin

Kara leke ( Venturia inaequalis) Halkalı leke

(Spilocaea oleaginea)

300 g/100 L su

7 gün

Domates

Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani)

250 g/da

7 gün

Bakteriyel benek

(Pseudomonas syringae pv. tomato)

Mildiyö (Phytophthora infestans)

Nar

Narda kahverengi leke

(Alternaria alternata)

300 g/100 L su

28 gün

 

*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz.

 

Turunçgillerde kahverengi leke: Uygulamalara sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve İlk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişiminin durduğu, yağışların azaldığı, sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.

Bağda mildiyö: 1. uygulama sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca yapılmalıdır. 2. ve diğer uygulamalar İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörleri dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu İçin uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.

Şeftalide şeftali yaprak kıvırcıklığı: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılmalıdır.

Şeftali ve kayısıda sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen: 1. uygulama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. uygulama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), 3. uygulama meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.

Zeytinde halkalı leke: Marmara Bölgesinde 1. uygulama sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 2. uygulama çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır. Ege Bölgesinde 1. uygulama ilkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 2. uygulama çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır. Akdeniz Bölgesinde 1. uygulama hasattan sonra, 2. uygulama ilkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 3. uygulama çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.

Domateste erken yaprak yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir.

Domateste bakteriyel benek: Fidelikte veya tarlada hastalık belirtileri görülür görülmez koruyucu olarak, fide döneminde haftada bir, tarlada ise 8-10 gün ara ile 2-3 uygulama şeklinde yapılmalıdır. Seralarda uygulama sayısı arttırılabilir.

Domateste mildiyö: Çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında, kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.

Narda kahverengi leke: Birinci uygulama çiçek tomurcukları belirginleşmeye başladığında, ikinci uygulama taç yapraklar döküldüğünde, üçüncü uygulama meyveler yarı büyüklüğe gelince yapılmalıdır.

 

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

FIERO 77 WP adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup M1 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için FIERO 77 WP'nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup M1 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİĞİ:

Fosetyl-AI içeren bitki koruma ürünleri ile karıştırılırsa fitotoksite yapabilir. Uygulama için çok miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.

 

AMBALAJ ŞEKLİ: 2.5 Kg’ lık ambalajlarda

 

HARİTAYI AÇ