bitki-koruma-urunleri ali ekber

INDEX WG

INDEX WG

Suda Dağılabilen Granül (WG)

% 26,7 Boscalid + % 6,7 Pyraclostrobin

 

INDEX WG

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre

Domates, Patlıcan, Biber

(Sera)

Kurşuni küf

(Botrytis cinerea)

150 g/100 L su

 

3 gün

Domates (Sera)

Patlıcangillerde külleme

(Leveillula taurica)

60 g/100 L su

 

3 gün

Hıyar (Sera)

Kornişon (Sera)

Beyaz çürüklük

(Sclerotinia sclerotiorum)

150 g/100 L su

 

3 gün

Çilek

Kurşuni küf

(Botrytis cinerea)

150 g/100 L su

 

3 gün

Karpuz

Alternaria yaprak yanıklığı

(Alternaria cucumerina)

100 g/ da

 

3 gün

Kayısı

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası

(Sclerotinia laxa)

100 g/100 L su

 

7 gün

Kiraz, Şeftali

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası

(Sclerotinia laxa)

75 g/100 L su

 

7 gün

Patates

Erken yaprak yanıklığı

(Alternaria solani)

100 g/da

3 gün

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Domates, Patlıcan, Biber Kurşuni Küf (Sera): Çevrede hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. Ekolojik koşullara ve hastalığın seyrine göre tekrar uygulamaya karar verilmelidir.

Domates Külleme (Sera): Uygulamalar serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Hastalık ve iklim koşullarının seyrine göre 10 gün ara ile uygulama tekrarlanır. Bitkilerin her tarafını kaplayacak şekilde ve havanın serin ve sakin olduğu zamanlarda yapılmalıdır.

Hıyarda beyaz çürüklük (Sera): Bulaşık olduğu bilinen alanda toprak uygulaması dikimden önce, yeşil aksam uygulaması ise fidelerin şaşırtılmasından sonra başlanmalıdır. Bir üretim sezonunda maksimum 2 defa uygulama yapılmalıdır.

Çilekte kurşuni küf: Birinci uygulama ilk çiçeklerin % 10'u açınca yapılmalıdır. İkinci uygulama çiçeklerin %50'si açınca yapılmalıdır. Üçüncü uygulama ilk yeşil meyvelerin görüldüğü dönemde yapılmalıdır.

Karpuzda alternaria yaprak yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 12 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası (Kiraz, Şeftali, Kayısı): Birinci uygulama çiçeklenme başlangıcında (% 5-10 çiçekte) yapılır. İkinci uygulama tam çiçeklenmede (% 90-100 çiçekte) yapılır.

Patates erken yaprak yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

 

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

INDEX WG adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup C2:7 / C3:11 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için INDEX WG‘nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup C2:7 / C3:11 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Uygulama için çok miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.

 

AMBALAJ ŞEKLİ: 500 g ve 1 kg’lık ambalajlarda

HARİTAYI AÇ