bitki-koruma-urunleri ali ekber

TENNIS 360SL

TENNIS 360 SL

Suda Çözünen Konsantre (SL)

360 g/L Hymexazol

TENNIS 360 SL

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu

Son Uygulama

İle Hasat Arasındaki Süre

Domates

Sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü

(Pythium spp., Fusarium spp.)

150 ml/100 L su

(3 litre/mmahlul)

7 gün

Domates

(Sera)

Kök boğazı çürüklüğü

(Fusarium oxysporum)

500 ml/da

(Damla sulama ile)

3 gün

Tütün

Çökerten

(Fusarium spp., Pythium spp.)

200 ml/100 L su

(3 litre/mmahlul)

-

Biber

(Sera)

Toprak kökenli hastalık etmenleri

(Rhizoctonia solani, Fusarium spp.)

500 ml/da

(Damla sulama ile)

3 gün

Hıyar

Kabakgillerde solgunluk ve kök çürüklüğü

(Fusarium spp., Pythium spp.)

300 ml/100 L su

(3 litre/m2  mahlul)

7 gün

Kornişon

Kabakgillerde solgunluk ve kök çürüklüğü

(Fusarium spp., Pythium spp.)

300 ml/100 L su

(3 litre/m2  mahlul)

7 gün

Muz

 

Muzda Fusarium kök çürüklüğü hastalığı

(Fusarium oxysporum)

750 ml/da

(Damla sulama ile)

-

Çim Alanlarında

Toprak kökenli hastalık etmenleri

(Fusarium spp., Bipolaris spp.)

400 ml/da

-

Kabak

Çökerten

(Fusarim spp. Pythium spp.)

300 ml/100 L su

(3 litre/mmahlul)

7 gün

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Süzgeçli kova ile uygulama (Domates, Hıyar, Kabak, Kornişon ve Tütün): Tohumlar ekildikten hemen sonra m²’ye 3 litre karışım (mahlul) gelecek şekilde süzgeçli kova veya ilaçlama makinesi ile toprak yüzeyine uygulama yapılır.

 

Tütün fidelerinde çökerten: Fidelerin çıkışı tamamlandıktan sonra hastalık görüldüğünde yapılır. Fidelerin çıkışı tamamlandıktan sonra hastalık görüldüğünde yapılacak uygulamalar 8-10 gün aralıklarla yinelenir. Hastalık görülür görülmez yapılacak uygulamalar, şaşırtma devresine kadar haftada bir uygulanır.

 

Biberde (Sera) ve Domateste (Sera) damlama sulama ile uygulama: Dekara hesaplanan bitki koruma ürünü miktarı, damlama sulama ünitesi 10 dakika çalıştırılarak, damlama sulama ile toprağa verilir. Birinci uygulama dikimden 1 gün sonra, ikinci uygulama birinci uygulamadan 30 gün sonra yapılır.

 

Muzda uygulama: Dikim sonrası dekara 750 ml bitki koruma ürünü uygun bir yöntemle (damlama sulama) toprağa verilir. Hastalık belirtileri ortaya çıktıktan sonra kimyasal mücadele etkili değildir.

 

Çim alanlarında uygulama: Dikimden sonra dekara 400 ml bitki koruma ürünü gelecek şekilde yeşil aksam

uygulaması yapılır.

 

TENNIS 360 SL hakkında bir şikayetiniz olması halinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildiriniz.

 

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

TENNIS 360 SL adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup A3:32 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için TENNIS 360 SL‘nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup A3:32 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılması önerilmez.

HARİTAYI AÇ