bitki-koruma-urunleri ali ekber

BERSA EW240

BERSA EW 240

Suda Yağ Emülsiyonu (EW)

240 g/L Tau-fluvalinate

BERSA EW 240

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu ve Dönemi

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre

Elma

Elma içkurdu

(Cydia pomonella)

30 ml/100 L su

(larva)

14 gün

Elma yeşil yaprakbiti

(Aphis pomi)

10 ml/100 L su

(nimf, ergin)

Şeftali

Şeftali yaprakbiti

(Myzus persicae)

10 ml/100 L su

(nimf, ergin)

14 gün

Antepfıstığı

Antepfıstığı psillidi

(Agonoscena pistaciae)

20 ml/100 L su

(nimf, ergin)

14 gün

Kiraz

Elma yaprakbükeni

(Archips rosanus)

30 ml/100 L su

(ergin)

14 gün

Pamuk

Pamuk yaprakpireleri

(Empoasca decipiens,

Asymmetrasca decedens)

20 ml/da

(nimf, ergin)

14 gün

Domates

(Tarla)

Şeftali yaprakbiti

(Myzus persicae)

20 ml/da

(nimf, ergin)

3 gün

Domates

(Sera)

Şeftali yaprakbiti

(Myzus persicae)

20 ml/da

(33,3 ml/100 L su)

(nimf, ergin)

3 gün

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Elmada elma içkurduna karşı yapılacak uygulamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir.

 

Elmada elma yeşil yaprakbitine karşı vejetasyon süresince 100 sürgünde 15 bulaşık sürgün görüldüğünde uygulama yapılmalıdır.

 

Şeftalide şeftali yaprakbitine karşı çiçek tomurcuklarının belirmesinden, popülasyonun ¾’ü kanatlı forma dönüşünceye kadar 50 ağaçta 7 bulaşık dala rastlanıldığında uygulama yapılmalıdır.

 

Antepfıstığında antepfıstığı psillidine karşı haftalık olarak 100 bileşik yaprakta yapılan sayımlar sonucu yaprak başına 20-30 nimf görüldüğünde, yumurtaların büyük çoğunluğu açıldığında ve ilk ergin parazitoit çıkışı ve yaprak yüzeyinde yapışkan tabaka (fumajin) olmadan önce uygulama yapılmalıdır.

 

Kirazda elma yaprakbükenine karşı kış mevsiminde yapılan kontrollerde ağaç başına 7 adet yumurta paketi saptanan bahçelerde, erken ilkbaharda ise yaprak ve henüz açılmamış çiçek buketlerinde, larva ile bulaşma oranı %5’i geçince uygulama yapılır.

 

Domateste şeftali yaprakbitine karşı bir yaprağa düşen zararlı sayısını belirlemek için alana köşegenleri yönünden girilerek her 3-5 adımda bir tesadüfi olarak yaprak koparılır. Bir yaprağa düşen zararlı sayısı 10-20 adet ise mücadeleye başlamak gerekir. Bununla birlikte parazitoit ve predatörler gözlenerek uygulamalara karar vermeden önce faydalıların etkinliği dikkate alınmalıdır.

 

DİRENÇ YÖNETİMİ:

BERSA EW 240 adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 3A olarak sınıflandırılmış bir insektisit’tir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için BERSA EW 240‘nun aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 3A harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Diğer ürünler ile karıştırılması tavsiye edilmez. Eğer bir karışıma gerek duyuluyorsa ön karışım testi yapılması önerilir.

 

AMBALAJ ŞEKLİ: 100 ml, 250 ml, 500 ml ve 1 L’lik ambalajlarda.

HARİTAYI AÇ