bitki-koruma-urunleri ali ekber

TRALOKS 20WG

TRALOKS 20 WG

Suda Dağılabilen Granül (WG)

%20 Flubendiamide

TRALOKS 20 WG

 

KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR

 

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu ve Dönemi

Son Uygulama

ile Hasat

Arasındaki Süre

Bağ *

(Üzüm)

Salkım güvesi

(Lobesia botrana)

30 g/100 L su

(larva)

14 gün

Domates

(Sera)

Pamuk yaprakkurdu

(Spodoptera littoralis)

20 g/100 L su

(larva)

1 gün

Domates güvesi

(Tuta absoluta)

15 g/100 L su

(larva)

1 gün

Elma

Elma içkurdu

(Cydia pomonella)

20 g/100 L su

(larva)

14 gün

Pamuk

Yeşilkurt

(Helicoverpa armigera)

30 g/da

(larva)

21 gün

* Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz.

 

 BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Domateste (Sera) pamuk yaprakkurdu: Sebze bahçelerinin köşegenleri yönünde yürüyerek, 100 bitkide 1–2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4–5 larva görüldüğünde zararlı ile mücadele gereklidir. Sürvey aynı tarlada 10–12 gün aralıklarla tekrarlanmalıdır. Eşiğin üzerinde bir zararlı popülasyonu görülmesi halinde ilaçlamalar yinelenmelidir. İlaçlama larvalar dağılmadan yapıldığında sonuç daha iyi olacağından ilaçlama zamanına özen gösterilmelidir.

 

Domateste (Sera) domates güvesi: Ergin çıkışını saptamak için dikimden hemen sonra tarlada (1-2 tuzak/ha) ve serada (1 tuzak/sera) eşeysel çekici feromon tuzaklar kullanılır. Tuzaklar haftada bir kontrol edilir ve tuzakta ilk ergin görüldüğünde üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta, larva ve pupa aranır. 100 bitkiden 3’ü zararlının herhangi bir biyolojik dönemi ile bulaşık ise uygulama yapılır. İlaçlamadan 5-6 gün sonra bitkiler tekrar kontrol edilir. Gerekirse ilaçlama tekrarlanabilir.

 

Bağda salkım güvesi: Uygulama zamanları tahmin-uyarı sistemine göre belirlenir. Larvisit uygulaması için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp, düşmeye başlamalı, etkili sıcaklık toplamı birinci dölde 120 gün-derece, alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün 15°C ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklık toplamı ikinci dölde 520 gün-derece, üçüncü dölde 1047 gün-dereceye ulaşmalı, asma fenolojisi birinci dölde çiçek tomurcuğu, ikinci dölde koruk, üçüncü dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde uygulamaya karar verilir. Her döle bir uygulama yapılır.

 

Elmada elma içkurdu: Yapılacak uygulamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir.

 

Pamukta yeşilkurt: Rastgele seçilen 3 m sıra uzunluğundaki tüm bitkiler kontrol edilerek yeşilkurt yumurta ve larvaları sayılır ve 3 m’lik sıra uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda uygulamaya karar verilir.

 

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

TRALOKS 20 WG adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 28 olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için TRALOKS 20 WG’nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 28 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Diğer ürünler ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez. Eğer bir karışıma gerek duyuluyorsa, ayrı bir kapta ön karışım testi yapılmalıdır.

HARİTAYI AÇ