BLOG

Sebze ve Meyvede Güneş Zararına Karşı GÜNEŞ STOP

Sebze ve Meyvede Güneş Zararına Karşı GÜNEŞ STOP

GÜNEŞ STOP bitkilerin yüzeyinde beyaz yansıtıcı bir yüzey oluşturarak fotosentetik aktif ışınların (PAR) geçmesine izin vermektedir. Fakat bitkiler için zararlı ışınlar olan, morötesi (UV) ve kızılötesi (IR) ışınları yansıtarak, güneş yanıklığı zararını ve bitkinin aşırı sıcaklıklardan zarar görmesini önleyen spesifik bir üründür.

 

GÜNEŞ STOP Nedir ve Nasıl Çalışır?

 

GÜNEŞ STOP, koruyucu bir güneş kalkanı oluşturarak güneş ışınlarının zararlı etkilerini önleyen sıvı formulasyonda özel bir üründür. Önerilen miktarlarda su ile karıştırılmalı ve doğrudan bitki yüzeylerine püskürtülmelidir. Uygulamadan sonra kuruyan GÜNEŞSTOP beyaz bir film tabakası oluşturarak, morötesi (UV) ve kızılötesi (IR) ışınların neden olabileceği güneş zararından ürününüzü korur. Zararlı ışınları yansıtırken, fotosentez ışığının girmesine izin verir.

GÜNEŞ STOP, bitkilerin daha serin kalmasına yardımcı olarak mevcut suyun daha verimli kullanılmasına ve fotosentezin daha uzun süre devam etmesine olanak tanır. Yaprak stomalarını tıkamaz. Uygulama yapılan bitki büyümeye ve karbonhidrat üretmeye devam eder, böylece maksimum verim için potansiyelini arttırır.

 

GÜNEŞ STOP KULLANMANIN AVANTAJLARI:

• UV ve IR ışınların neden olduğu hasarı azaltır.

• Kullanımı kolaydır, aşındırıcı olmayan sıvı formülasyona sahiptir.

• Bitkileri 3 ° – 6 ° C daha serin tutarak ısı stresini azaltır

• Stomaları tıkamaz, fotosentezi teşvik eder, karbonhidrat üretimini iyileştirir ve verimi arttırır.

• Kolay ve eşit şekilde karışır, karıştırıcısı olan standart püskürtme ekipmanı ile uygulanabilir.

• Hasat sonrası işleme sırasında, yıkanıp temizlenebilir.

 

GÜNEŞ STOP hassas bitkilere büyüme sezonu boyunca uygulandığı takdirde, güneşin neden olduğu verim ve kalite zararının azalmasına yardımcı olur.

15/06//2020
HARİTAYI AÇ