HABERLER

GÜNEŞ STOP İle Güneşe Karşı Güçlü Savunma

GÜNEŞ STOP İle Güneşe Karşı Güçlü Savunma

Güneş ışığının, sebze ve meyvelerin olgunlaşmasında olumlu etkileri bilinirken, aşırı ışık yoğunluğu ve farklı ışık dalga boyları meyvelerin zarara uğramasına neden olmaktadır. Bu nedenle oluşabilecek yüksek sıcaklık ve şiddetli güneş ışınların neden olduğu birçok açık tarla sebze ve meyve türünde güneş yanıklığını önlemek verim kalite açısından önem arz etmektedir.

GÜNEŞ STOP bitkilerin yüzeyinde beyaz yansıtıcı bir yüzey oluşturarak fotosentetik aktif ışınların (PAR) geçmesine izin vermekte, fakat bitkiler için zararlı ışınlar olan ultraviyole radyasyon (UV) ve infrared radyasyon (IR)’un daha fazla yansıtması sonucunda, güneş yanıklığı zararını önleyerek bitkinin aşırı sıcaklıklardan zarar görmesini önleyen spesifik bir üründür.

 

GÜNEŞ STOP Nedir ve Nasıl Çalışır?

GÜNEŞ STOP, koruyucu bir güneş kalkanı oluşturarak güneş ışınlarının zararlı etkilerini önleyen sıvı formulasyonda özel bir üründür. Önerilen miktarlarda su ile karıştırılmalı ve doğrudan bitki yüzeylerine püskürtülmelidir. Uygulamadan sonra ürün kurur ve zararlı ultraviyole  (UV) ve kızılötesi (IR) ışınları yansıma etkisini gösterir. UV ve IR'yi yansıtırken, yaprak stomalarını tıkamaz ve fotosentez ışığının girmesine izin verir.

GÜNEŞ STOP, bitkilerin daha serin kalmasına yardımcı olarak mevcut suyun daha verimli kullanılmasına ve fotosentezin daha uzun süre devam etmesine olanak tanır. Uygulama yapılan bitki büyümeye ve karbonhidrat üretmeye devam eder, böylece maksimum verim için potansiyelini arttırır.

GÜNEŞ STOP AVANTAJLARI:

• UV ve IR ışınların neden olduğu hasarı azaltır.

• Kullanımı kolay, aşındırıcı olmayan sıvı formülasyona sahiptir.

• Bitkileri 3 ° – 6 ° C daha serin tutarak ısı stresini azaltır

• Stomaları tıkamaz, fotosentezi teşvik eder, karbonhidrat üretimini iyileştirir ve verimi arttırır.

• Kolay ve eşit şekilde karışır, karıştırıcısı olan standart püskürtme ekipmanı ile uygulanabilir.

• Hasat sonrası işleme sırasında, yıkanıp temizlenebilir.

 

GÜNEŞ STOP bitkilere uygulandığında koruyucu bir film tabakası oluşturarak bitkileri güneş ışığının zararlı etkilerinden korur. Hassas bitkilere büyüme sezonu boyunca uygulandığı takdirde, GÜNEŞ STOP güneşin verdiği zararın azalmasına yardımcı olur.

 

UYGULAMA ZAMANI:

Meyve ve sebzelerdeki güneş yanıklarını önlemek için uygulamalara güneş ışınları stres oluşturmadan önce veya meyve organları henüz çok küçükken başlanmalıdır.

 

Yüksek sıcaklık ve yoğun güneş ışınları devam ederse veya uzun bir süre için devam edeceği düşünülüyorsa meyveler zaman içinde büyüyerek yüzey alanı da genişleyeceğinden, korunmayı devam ettirmek için GÜNEŞ STOP uygulamalarının da ihtiyaca göre 2-3 hafta aralıklarla devam ettirilmesi gerekecektir.

 

Serinleyen bitkiler fotosenteze devam eder ve suyu daha verimli kullanır. Buda verim ve kaliteye yansır.

 

 

Uygulamalar sırasında bitkilerin GÜNEŞ STOP ile homojen kaplanması çok önemlidir.

 

Püskürtülen karışım bitkilerin yüzeyinden akmamalıdır.

 

 

 

 

 

28/09//2020
HARİTAYI AÇ