HABERLER

Sürdürülebilir Tarım İçin Fark Yaratan Çözümler

Sürdürülebilir Tarım İçin Fark Yaratan Çözümler

Kurulduğu günden bugüne bitki koruma ürünlerinin imalat ve ithalatını gerçekleştiriyor. Global oyuncuların ağırlık gösterdiği pazarda rekabet eden Doğal Kimya, formülasyon kalitesi ve işine duyduğu sorumluluk bilinciyle öne çıkıyor.

 

Ferhan Salih Tezcan tarafından 1992 yılında İstanbul ‘da kurulan Doğal Kimyevi Maddeler ve Zirai İlaclar A.Ş., kurulduğu günden bugüne dek bitki koruma ürünlerinin ithalat ve imalat faaliyetini gerçekleştiriyor. Genel müdürlüğü ve yönetim merkezi İstanbul’da bulunan şirketin üretim tesisleri ve Ar-Ge laboratuvarı Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alıyor. Şirket, Türkiye’de kurulu 7 bölge müdürlüğünde ziraat mühendisi ve teknisyenlerinden oluşan ekibiyle paydaşlarına satış ve teknik hizmet sunarak ülke tarımının gelişimine katkı sağlamaktadır.

 

Doğal Kimya bitki koruma ürünlerinin çevreye ve insana olan etkilerini ön planda tutarak, formülasyon kalitesinin sürekli iyileştirilmesi, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadelede yeni, etkin ve ucuz çözümler araştırma ve geliştirme sorumlulukları yüklemektedir. Bu sorumluluk bilinci içinde Doğal Kimya mevcut AR-GE laboratuvarı, kalite kontrol zinciri ve üretim kapasitesini geliştirmek için sürekli yatırım yapan, işini ve ülkemizin tarımsal potansiyelinin gelişiminde öncü rol oynamayı hedefleyen bir firmadır. Ve bu hedef doğrultusunda 2018 yılında üretim tesis alanını iki katına çıkarmıştır.

 

Firmanın Antalya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tesisinin yıllık üretim kapasitesi 16.900 ton/yıl dır. Bu tesiste EC, SL, SC, CS, WG, SG, EW, SP, OD, WP, FS, DS ve tablet formülasyonları başarıyla üretilmektedir. Türkiye BKÜ pazarında güvenilir, kaliteli ve yönetmeliklere bağlı ve saygılı olma özellikleri her zaman ön plana çıkan Doğal Kimya’nın Pazar payı % 5 civarında olup, 17 ülkeye ihracat yapmaktadır.

 

Doğal Kimyevi Maddeler ve Zirai İlaçlar San ve Tic. A.Ş. firması önümüzdeki dönemde de, geçmişteki gibi misyonuna bağlı kalarak, dünyada BKÜ pazarındaki gelişmeleri yakından takip eden, AR-GE yatırımları yaparak kaliteli çözümler üreten ve kalite sistemine bağlı kalarak kalitesini sürdürülebilir duruma getiren bir firma olarak Türkiye Bitki Koruma pazarında yerli üretim yapmaya ve üreticilerimize fayda üretmeye devam edecektir.

 

 

15/06//2020
HARİTAYI AÇ