ÖZEL ÜRÜNLER

Güneş Stop

Güneş Stop

Sebze ve Meyvede Güneş Stresine Karşı Üstün Sıvı Koruyucu

 

 

GÜNEŞ STOP yansıtıcı bariyer görevi gören koruyucu bir film tabaka oluşturarak bitkileri güneş ışığının (UV ve IR ışınları) zararlı etkilerinden korur. Hassas bitkilere büyüme sezonu boyunca uygulandığı takdirde, GÜNEŞ STOP güneşin verdiği zararın azalmasına yardımcı olur. Aşırı sıcak günlerde bitkinin çalışması için optimum ortam sağlar. Bitkini su kaybını azaltır. Güneş yanıklarını engeller, oluşmakta olan meyve gözlerini korur.

 

BİTKİ ADI

GÜNEŞ STOP MİKTARI

SU HACMİ

Yumuşak Çekirdekli Meyveler (Elma, Armut vb…),

Sert Çekirdekli Meyveler (Kayısı, Şeftali vb…),

Nar, Ceviz, Badem, Fındık, Antep Fıstığı, Zeytin, Narenciye, İncir, Muz, Trabzon Hurması

2-3 lt/da

Küçük ağaçlar (meyve vermeyen): 40-80 lt/da

Daha büyük/ olgun meyve bahçeleri: 100-150 lt/da

Kiraz

Hasat öncesi: 2 lt/da

Hasat sonrası: 5 lt/da

100-150 lt/da

Domates, Biber, Patlıcan, Karpuz, Kavun, Soğan, Sarımsak, Patates

1-2 lt/da

15-30 lt/da

Bağ

2-2,5 lt/da

25-50 lt/da

Pamuk

1-2 lt/da

15-30 lt/da

Mısır

1-2 lt/da

15-30 lt/da

Açık-Sera Sebzelerinde şaşırtma şokundan koruma

0,3-1 lt/da

20-30 lt/da

 

UYGULAMA TALİMATLARI:

Yumuşak Çekirdekli Meyveler: Meyvenin çapı 2 cm ulaşmadan hemen önce uygulamalar başlar. İkinci uygulama birinciden 10-14 gün sonra olur. Takip eden uygulamalar her 2-3 haftada bir gerektiğinde uygulanır. Yayıcı yapıştırıcı önerilmez.

Narenciye: Meyve büyüklüğü 2,5 cm’ye geldiği zaman uygulamaya başlanır. Takip eden uygulamalar 14 ila 21 gün arasında değişen aralıklarla yapılır. Tahmin edilen hasat zamanından 1 ay önce son uygulamayı yapınız.

Sert Kabuklu Yemişler: Meyve üreten organlar 1,5 cm çapına gelmeden hemen önce uygulamalar başlar. İkinci uygulama birinciden 10-14 gün sonra yapılır. Takip eden uygulamalar her 2-3 haftada bir, veya gerektiğinde yapılır.

Kirazda Hasat öncesi uygulama: Tahmin edilen hasattan 30 gün önce ilk uygulamayı yapınız, takip eden uygulamayı da hasattan 14 gün önce yapınız. Yayıcı yapıştırıcı dahil hiçbir madde ile tank karışımı yapmayınız.

Kirazdan Hasat sonrası uygulama: İkiz meyve oluşumu azaltmak için hasattan sonra 7 gün içinde direk olarak yapraklara uygulanmalıdır. İkinci uygulama birinciden 14-21 gün sonra yapılmalıdır.

Sebzelerde uygulama: ilk uygulama bitkinin tam çiçeklenme döneminde bütün bitkinin kaplanması şeklinde yapılmalıdır. Her 2-3 haftada bir veya ilk hasattan hemen sonra uygulamaları tekrarlayın. Sağanak yağmurdan sonra uygulamanın tekrar gerekip gerekmediğini görmek için meyveyi dikkatli bir şekilde inceleyiniz. Taze paketlenmiş hasat ürünlerinde etiket kullanmaktan kaçının.

Bağda uygulama: Üzümler 6 mm çapına ulaştığı zaman veya sıcaklık 30 derece ye ulaştığı zaman uygulamaya başlayınız. Uygulamalar hasattan yaklaşık 4 hafta önce veya yaprak seyreltmesi sırasında güneş ışınına maruz kalan salkımları yeterli bir şekilde kaplamak için yapılır. Salkımın yeterli kaplamasını sağlamak için adjuvant kullanınız ve sağanak yağmurdan sonra tekrar uygulama zamanı için meyveleri kontrol ediniz. Sofralık üzümlerde kullanılmaz.

Pamukta uygulama: ilk uygulama yaklaşık olarak çiçeklenmenin en yüksek olduğu sıradan yapılmalıdır. Uygulamayı her 7-14 günde bir tekrarlayınız.

Mısırda uygulama: Püskül oluşumundan hemen önce veya hemen sonra uygulayınız. Yüksek sıcaklık ve düşük yağmur döneminden önce uygulayınız. Kaliteli bir yüzey yapıştırıcısı kullanılması tavsiye edilir.

Açık-Sera Sebzelerinde şaşırtma şokundan koruma: Fideleri şaşırtma şokundan korumak için şaşırtmadan hemen önce veya hemen sonra tüm bitkilere, toprak veya malça uygulayınız. Gerektiğinde 7-14 aralıklarla uygulamayı tekrarlayınız. Kaliteli bir yüzey yapıştırıcı kullanılması tavsiye edilir

 

Uygulamalar sırasında bitkilerin yeterli miktarda ve homojen olarak GÜNEŞ STOP ile kaplanması çok önemlidir. Püskürtülen karışım bitkilerin yüzeyinden akmamalıdır.

 

Uygulama Talimatları: GÜNEŞ STOP etiketindeki oran önerileri genel prensiplere göre ürünün bir dekara ne kadar uygulanması gerektiğini gösterir. İlk uygulama oranları önerilen en yüksek dozda olmalı. Güneş ışınlarından korunmayı en iyi şekilde sağlamak için güneşin stres oluşturabileceği durumlarda yüksek dozlar kısa aralıklarla uygulanmalı. Önerilen dozlardaki GÜNEŞ STOP’u uygulama tablosundaki önerilere göre uygulayınız. Yeşil aksamı ve çiçeği iyice kaplayabilmesi için GÜNEŞ STOPu yeterli miktarda su ile birlikte uygulayınız. Uygulanacak su miktarları bitkiye ve bitkinin büyüklüğüne göre değişecektir. Sıcaklık 32 oC veya üstünde ise daha yüksek oranlarda GÜNEŞ STOP, daha yüksek hacimlerde su ile birlikte uygulanmalıdır. İlaçlama aletinin karıştırıcısı devamlı çalışmalıdır, yoksa çöker ve her bölgesinde eşit olmayan bir uygulama meydana gelir. Etkin koruma için uygulamalar güneş ışınları stres oluşturmadan önce veya meyve organları henüz çok küçükken yapılmalıdır. Yüksek sıcaklık ve yoğun güneş ışınları devam ederse veya uzun bir süre için devam edeceği düşünülüyorsa, korunmayı devam ettirmek için GÜNEŞ STOP uygulamalarının da devam ettirilmesi gerekecektir.

 

AMBALAJ ŞEKLİ: 10 Lt’lik ambalajlarda

 

HARİTAYI AÇ